Business Internaţional

Ţara în care populaţia este sfătuită să reducă vineri activitatea fizică. Care este cauza

Ţara în care populaţia este sfătuită să reducă...

Autor: Mihaela Ionita

14.01.2022, 21:01 2083

Londonezii ar trebui să evite activităţile fizice intense vineri, din cauza nivelului „foarte ridicat” de poluare, au avertizat experţii. Guvernul sfătuieşte în special persoanele în vârstă şi pe cele cu probleme pulmonare sau cardiace să evite cu totul activitatea intensă.

Calitatea slabă a aerului este rezultatul unei zone intense de presiune ridicată care acoperă vestul Europei. Lipsa de mişcare a aerului asociată înseamnă că emisiile provenite de la vehicule şi alţi poluanţi nu sunt purtate de vânt, aşa cum ar fi normal, potrivit The Guardian.

Prognoza guvernului prevede că nivelurile de poluare vor atinge nivelul 10, cel mai înalt nivel de pe scară. Ultima dată când nivelurile de poluare au atins acest nivel a fost în martie 2018.

Persoanele în vârstă şi cele cu probleme pulmonare sau cardiace ar trebui să evite activitatea fizică intensă, se arată în sfatul oficial al guvernului, în timp ce persoanele cu astm ar putea fi nevoite să folosească inhalatoarele mai des.

Chiar şi persoanele sănătoase ar trebui „să reducă efortul fizic, în special în aer liber, mai ales dacă aveţi simptome precum tuse sau dureri în gât”.

Gradul cel mai mare de poluare este în centrul Londrei, deşi se aşteaptă ca nivelurile de poluare să fie ridicate în întregul oraş.

La începutul acestei săptămâni, Sadiq Khan, primarul Londrei, a declarat că utilizarea maşinilor a revenit aproape de nivelurile de dinaintea pandemiei şi că efectul asupra locuitorilor ar putea fi dezastruos: „Dacă nu ne dublăm eforturile pentru a oferi un viitor mai verde şi mai sustenabil, vom înlocui o criză de sănătate publică cu o alta, cauzată de aerul murdar şi de drumurile blocate”.

Se aşteaptă ca nivelurile de poluare să revină la normal până sâmbătă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO