Business Internaţional

Ţara luată cu asalt de miliardari în timpul crizei: Numărul bogaţilor a crescut masiv în ultimul an, alimentat de situaţia pandemică favorabilă şi condiţiile oferite de autorităţi

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

29.05.2021, 07:31 716

Pe măsură ce pandemia de coroanvirus continuă să afecteze Asia de Sud-Est şi tensiunile politice ameninţă Hong Kongul, Singapore a devenit un port sigur pentru unii dintre cei mai puternici miliardari din regiune şi familiile lor, scrie Bloomberg.

Pentru persoanele bogate „care pot decide unde vor să trăiască, Singapore reprezintă o alegere tot mai populară”, spune Stephan Repkow, fondatorul grupului singaporez Wealth Management Alliance, adăugând că o bună parte din clienţii săi au devenit rezidenţi în ultimele 12 luni, iar numărul continuă să crească.

Singapore este de mult o atracţie pentru miliardarii din China, Indonezia şi Malaezia care realizează călătorii scurte de shopping, se joacă bacara sau îşi efectuează verificările medicale periodice la clinici de clasă mondială. Spitalul Mount Elizabeth, aflat la câţiva paşi de magazinele Gucci şi Rolex, include la recepţie un centru privilegiat de banking UOB, al cărui preţ pleacă de la 350.000 de dolari.

Pandemia a schimbat complet situaţia, determinându-i pe miliardari să rămână cu lunile şi, în anumite cazuri, să obţină rezidenţă în interiorul oraşului-stat. Având în vedere un raport per capita, ratele de mortalitate din Malaezia şi Indonezia sunt de 10, respectiv, 30 de ori mai mari decât în Singapore, reiese din datele publicate de Universitatea Johns Hopkins.

Numărul de birouri de familie din Singapore s-a dubat de la sfârşitul lui 2019 încoace la aproximativ 400, incluzând businessuri dezvoltate recent de cofondatorul Google Serghei Brin şi Shu Ping, miliardarul din spatele imperiului chinez Haidilao International Holding.

De asemenea, a început să crească nivelul de cerere pentru abonamentele la cluburile private de golf, preţurile din real estate au ajuns la cel mai ridicat nivel din 2018, iar restaurantele clasificate de Michelin sunt pline în aproape fiecare zi. Între timp, băncile globale – precum UBS Group – continuă procesele de extindere din oraş pentru a-şi gestiona fluxurile masive de active, iar autorităţile au vaccinat deja 30% din populaţie, cu mult peste procentele înregistrate în ţările vecine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO