Business Internaţional

Ţara unde supermarketurile au decis să renunţe la ambalajele din plastic şi să împacheteze produsele în frunze

Ţara unde supermarketurile au decis să renunţe la...

Autor: Andra Stroe, BUSINESS Magazin

30.06.2019, 11:04 298

Reducerea plasticului şi educarea oamenilor în legătură cu schimbările şi problemele globale de mediu cu care ne confruntăm în prezent au devenit unele dintre obiectivele principale ale societăţii de astăzi. 

Deşi mulţi dintre noi cred că reciclarea ar putea rezolva problema, continuă încă să utilizeze plasticul. În 2013, 254 milioane de tone de deşeuri au fost produse numai în Statele Unite, şi doar în jur de 30% au fost reciclate. Aceasta înseamnă că restul a ajuns într-un depozit de deşeuri şi va rămâne acolo timp de până la 1000 de ani, creând gaze toxice şi poluând pământul, sau va ajunge în ocean, unde va ucide numeroase creaturi nevinovate. Deoarece majoritatea dintre noi nu înţeleg gravitatea situaţiei, sarcina de a educa oamenii şi de a le deschide ochii pentru a înţelege că pentru ca ambalajele pe care le folosim doar câteva secunde să se descompună necesită un timp îndelungat, de până la 1000 de ani, este extrem de importantă.

Până de curând, alte state plateau să îşi trimită deşeurile în China, peste 30% din deşeurile din întreaga lume ajungând aici, de unde şi naşterea unei păreri larg răspândite conform căreia ţările asiatice sunt responsabile pentru crearea celei mai mari cantităţi de deşeuri din lume. Ţările asiatice, inclusiv Vietnamul şi Thailanda, caută acum modalităţi de a găsi un nou material pentru împachetarea produselor, cu scopul de a elimina ambalajele din plastic.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO