Business Internaţional

Ţări din Balcanii de Vest vor crea, cu sprijinul BERD, o zonă economică regională

Ţări din Balcanii de Vest vor crea, cu sprijinul BERD,...

Autor: Mihai Draghici

06.07.2017, 19:01 115

Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Kosovo, care speră să adere la Uniunea Europeană, vor lansa proiectul la o întrevedere cu oficiali ai Uniunii Europene şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare programată săptămâna viitoare în oraşul italian Trieste, a anunţat joi Pierre Heilbronn, vicepreşedintele BERD.

Obiectivul este crearea unei pieţe unice pentru 20 de milioane de locuitori, cu susţinerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a investit până acum zece miliarde de euro în regiunea Balcanilor de Vest.

Pierre Heilbronn a explicat că eliminarea unor bariere comerciale va fi primul pas pentru a reda entuziasmul statelor balcanice, afectat de problemele privind aderarea la Uniunea Europeană şi de influenţele Rusiei. Întrebat ce va fi necesar pentru funcţionarea sistemului, vicepreşedintele BERD a răspuns: "Să existe cât mai puţine ingerinţe politice, să existe pragmatism, coordonare din partea guvernelor; este importantă şi prezenţa UE".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO