Business Internaţional

Ţările care ar putea adera în curând la NATO, impulsionate de conflictul din Ucraina

Ţările care ar putea adera în curând la NATO,...

Autor: Andreea Tobias

09.04.2022, 08:56 1290

Finlanda şi Suedia ar putea adera în curând la NATO, demers care ar înfuria probabil Moscova şi despre care oficialii spun că ar sublinia şi mai mult eroarea strategică a Rusiei de a invada Ucraina.

Oficialii NATO au declarat pentru CNN că discuţiile despre aderarea Suediei şi Finlandei la bloc au devenit extrem de serioase de la invazia Rusiei.

Oficiali de rang înalt ai Departamentului de Stat al SUA au declarat că problema a fost abordată la reuniunea ministerială de externe a NATO din această săptămână, la care au participat miniştrii de externe din Stockholm şi Helsinki.

Oficialii au declarat că discuţiile evidenţiază măsura în care invazia preşedintelui rus Vladimir Putin nu a făcut decât să revigoreze şi să unifice alianţa NATO - exact opusul obiectivelor declarate de Putin înainte de începerea conflictului.

Preşedintele rus ceruse ca NATO să înceteze extinderea spre est şi admiterea de noi membri, acuzând blocul că ameninţă securitatea Rusiei.

În schimb, NATO şi-a sporit sprijinul acordat Ucrainei şi se pregăteşte să primească noi membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO