Business Internaţional

Ţările europene, în alertă maximă din cauza numărului de infecţii cu coronavirus: Cazurile zilnice ating noi recorduri în unele regiuni ale continentului

Ţările europene, în alertă maximă din cauza...

Autor: Eduard Ivanovici

17.09.2020, 13:56 339

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat miercuri că rata de notificare (infecţiile zilnice raportate) din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Marea Britanie „a continuat să se majoreze în ultimele 50 de zile, jumătate dintre ţările UE înregistrând o creştere recentă a numărului de cazuri”, scrie CNBC.

Spania, care are cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus din Europa, 614.360, va impune, cel mai probabil, o nouă serie de restricţii de circulaţie în zonele în care virusul se răspândeşte rapid.

Între timp, Franţa a raportat miercuri 9.784 de cazuri, aproape de recordul înregistrat pe 12 septembrie – 10.561. În plus, numărul persoanelor tratate pentru COVID-19 la unităţile de terapie intensivă a crescut ieri pentru a douăzecea zi consecutivă. Autorităţile numără până acum aproape 405.000 de infecţii, virusul circulând „din ce în ce mai alert în unele zone ale ţării”, spune preşedintele Emmanuel Macron.

Marea Britanie, cu al treilea cel mai mare număr de cazuri din Europa, 380.677 potrivit datelor Johns Hopkins University, a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere alarmantă în nordul Angliei. Autorităţile au început să reintroducă restricţiile privind adunările sociale, numărul oamenilor fiind limitat la şase în Anglia.

Italia, primul epicentru al pandemiei în Europa, numără puţin peste 291.000 de infecţii, resimţindu-se o creştere semnificativă în ultimele săptămâni. Ministrul sănătăţii a declarat că ţara înregistrează cel mai mare număr de cazuri active din luna iunie încoace, 40.532 de oameni fiind în continuare infectaţi cu coronavirus.

Germania, văzută ca un model pentru gestionarea crizei sanitare din ultimele luni, a raportat o creştere slabă a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO