Business Internaţional

Taylor Swift e cel mai bine plătit muzician, cu 73,5 milioane de dolari câştigaţi în 2015

Taylor Swift e cel mai bine plătit muzician, cu 73,5...

Autor: Katy Marinescu

08.05.2016, 12:01 748

Cea mai mare parte din sumă a fost câştigată de interpreta hitului "Shake It Off" datorită turneului mondial pentru promovarea albumului "1989", care i-a adus 61,7 milioane de dolari, acest fapt contribuind major pentru cuantumul-mamut de 73,5 milioane, care a reprezentat câştigul total al cântăreţei pentru anul 2015.

Revista Billboard a adunat cifrele oficiale şi a declarat că stăpânirea primului loc în top -deţinut de Swift- demonstrează cât de importantă a devenit realizarea de turnee pentru muzicieni, în comparaţie cu câştigurile artiştilor care doar vând muzică.

Starul american, care (de mai mult de un an) este iubita lui DJ-ului Calvin Harris, şi-a lăsat competitorii în umbră, câştigând anul trecut aproape dublul sumei câştigate de cel mai apropiat rival, Kenny Chesney (cântăreţ de country), care a acumulat 39,8 milioane de dolari.

Taylor a surclasat nume mari de formaţii, inclusiv The Rolling Stones sau One Direction şi a "împins-o" pe Adele pe locul nouă în topul celor mai bune câştiguri din 2015. Adele a câştigat 16,3 milioane de dolari, chiar dacă a vândut cele mai multe albume pe parcursul anului 2015.

Pe de altă parte, Billboard a inclus doar câştigurile în urma turneelor din SUA. De asemenea, nu a inclus banii câştigaţi în urma sponsorizărilor pe care le au artiştii, astfel încât ar putea fi mult mai mari câştigurile tuturor muzicienilor de pe primele zece locuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO