Business Internaţional

Te-ai săturat să pierzi timpul la cumpărături? Google şi Walmart te ajută să-ţi faci piaţa. Planul celor două companii pentru a detrona gigantul Amazon

Te-ai săturat să pierzi timpul la cumpărături? Google...

Autor: Alex Ciutacu

23.08.2017, 20:00 780

Google şi Walmart îşi vor uni forţele pentru a detrona serviciul Amazon Prime prin care abonaţii beneficiază de posibilitatea de livrare gratuită a produselor cumpărate, permiţându-le totodată să acceseze gratuit conţiut video sau muzică. Începând din septembrie, platforma de comerţ online Google Express îl va trece în lista de furnizori pe Walmart, cel mai mare retailer din America, potrivit Business Insider.

Clienţii vor avea posibilitatea să comande produse de pe Walmart prin intermediul Express.google.com, prin aplicaţia Google Express sau prin serviciul de asistenţă valabil prin intermediul Google Home.

Walmart va devein cel mai mare furnizor al platformei, din momentul în care va începe colaborarea.

Integrarea Walmart în serviciul Google va merge mai departe decât orice alt retailer de tip Express, directorul de comerţ al Google, Sridhar Ramaswamy, considerând parteneriatul drept „primul de acest fel”.

Ramaswamy menţionează oportunitatea pe care o au clienţii, şi anume de a conecta conturile de Walmart şi de Google, beneficiind de scurtături integrate în sistem, între cele două servicii.

Spre exemplu, dacă spui prin comanda vocală de la Google Assistant, „adaugă hârtie igienică”, sistemul va adăuga în coşul de cumpărături, hârtia igienică pe care ai cumpărat-o de cele mai multe ori.

De asemenea, Walmart va oferi clienţilor posibilitatea să îşi ridice singuri cumpărăturile din market, în loc de a fi livrate acasă, pentru a beneficia de un discount.

Google va îndepărta taxa de membru de 95 de dolari pe an pentru serviciul Google Express, care permitea clienţilor să profite de două zile de livrare gratuită. Acum, fiecare magazine de pe platformă va avea propriul protocol pentru livrare gratuită. Politica Walmart va oglindi politica de pe site-ul lor, cu limita de 35 de dloari a comenzii minime pentru a beneficia de transport gratuit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO