Business Internaţional

Ted Cruz a câştigat primul scrutin pentru obţinerea învestiturii partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA

Ted Cruz a câştigat primul scrutin pentru obţinerea...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

02.02.2016, 06:39 785

Senatorul Ted Cruz din Texas a obţinut o victorie în caucasurile republicane din Iowa, în primul scrutin pentru obţinerea învestiturii partidului său în vederea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, relatează BBC News online.

Miliardarul Donald Trump conducea în sondaje înainte de vot, însă probabil se va clasa al doilea.

Senatorul Marco Rubio din Florida pare că a obţinut un rezultat cu mult mai bun decât se aştepta şi probabil se va clasa al treilea.

În tabăra democrată, voturile erau numărate în continuare.

După numărarea a 85% din voturi, favorita Hillary Clinton şi "democratul socialist" Bernie Sanders erau la o distanţă de mai puţin de un procent.

Marco Rubio l-a felicitat pe Cruz după anunţarea rezultatelor şi a declarat că el este candidatul care ar putea unifica divizatul Partid Republican.

Câteva minute mai târziu, Trump l-a felicitat la rândul său pe senatorul din Texas şi a spus că este "onorat" de poziţia secundă.

Cel puţin doi candidaţi abandonează în urma anunţării rezultatelor.

Surse apropiate democratului Martin O'Malley, un fost guvernator al statului Maryland, au declarat pentru BBC că acesta îşi va suspenda campania, iar în cursa democrată vor mai rămâne doar doi candidaţi.

În tabăra republicanilor, Mike Huckabee, un fost guvernator al statului Arkansas, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că îşi va suspenda campania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO