Business Internaţional

Telefoanele care vor avea instalat noul sistem de operare Android 5.0

Telefoanele care vor avea instalat noul sistem de operare...

Autor: Oana Stupinean

15.11.2014, 14:13 1938

Android 5.0 Lollipop este cea mai mare schimbare adusă sistemului de operare în ultimii ani, iar actualizarea nu ţine doar de hardware, ci şi de optimizarea făcută de companie, scrie Business Insider.

Una dintre cele mai mari schimbări va fi introducerea de teme noi pentru tastatura SwiftKey care vin asortate cu aplicaţiile de Android adaptate la interfaţa Material Design.

De asemenea, noul sistem de operare introduce Project Volta, o încercare de a le permite developeri-lor să observe ce aspecte ale aplicaţiilor consumă mai multă baterie.

Spre deosebire de Apple, dispozitivele cu sistem Android nu beneficiază de reactualizări de software în acelaşi timp, modelul telefonului şi operatorul de telecomunicaţii joacă un rol important în “decizia” de update.

Momentul lansării Android 5.0 pentru fiecare telefon nu este precizat, însă câteva modele vin deja cu sistemul de operare.

Producătorii care au instalat deja sistemul Android 5.0 pe telefoanele mobile

Google

Nexux 6 de la Google vine cu sistemul Android 5.0 deja instalat, însă, de asemenea, Nexus 4 şi Nexus 5 vor beneficia de update.

HTC

HTC One M8 şi precedentul One M7 vor avea instalat Android 5.0. Jeff Gordon, Senior Global Online Communications Manager la HTC, a anunţat că ambele telefoane vor primi actualizarea softului în mai puţin de 90 de zile de la lansarea finală.

Samsung

Samsung nu a anunţat oficial data la care update-urile vor fi disponibile pentru smartphone-uri, însă o declaraţie neoficială sugerează că Galaxy S5 va fi actualizat în luna decembrie. De asemenea, Galaxy S4 şi Galaxy Note 3 vor primi update-ul, însă data este încă necunoscută.

LG

LG a anunţat că smartphone-ul G3 va fi updatat în această săptămână, începând cu Polonia.

Motorola

Motorola a anunţat că modelele Moto X, Moto G, Moto G LTE, Moto E şi Droid au primit update-ul sistemului de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO