Business Internaţional

Ce teme sunt pe agenda secretosului club Bilderberg, care are loc în acest zile la Torino. 131 de participanţi din 23 de ţări vor vorbi despre populism în Europa, epoca post-adevăr şi noul rol al SUA în lume. Niciun invitat din România

Ce teme sunt pe agenda secretosului club Bilderberg, care...

Autor: Răzvan Botea

08.06.2018, 11:26 1399

Unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei se întâlnesc la Torino zilele acestea  pentru a discuta cele mai presante teme din scena mondială, inclusiv situaţia Rusiei şi libertatea comerţului, relatează CNBC.

Lideri politici, experţi din industrie, finanţe, academicieni şi presă iau parte la conferinţa anuală din Torino care ţine de joi până duminică.

Până acum, 131 de participanţi din 23 de ţări au confirmat prezenţa, spun organizatorii Bilderberg. Printre numele sonore de anul acesta se numără şi cel al preşedintelui Forumului Economic Mondial, Borge Brende, directorii executivi ai Airbus, Deepmind şi Total, precum şi Mark Carney, guvernatorul Băncii Centrale a Angliei şi Michael O’Leary, de la Ryanair, dar şi John Micklethwait, editorul şef al Bloomberg şi Zanny Minton Beddoes, editorul şef al publicaţiei The Economist.

Niciun invitat nu este din România, în schimb sunt prezenţi invitaţi din Polonia, Estonia sau Grecia.

Întâlnirea este prezidată de omul de afaceri francez Henri de Castries, liderul comitetului de conducere al organizaţiei, fost CEO al Axa, cel mai mare grup francez de asigurări.

Cele mai importante teme care vor fi discutate la întâlnirea anuală din 2018 au fost publicate de către organizaţie:

  1. Populismul în Europa
  2. Provocarile ce ţin de inegalitate
  3. Viitorul muncii
  4. Inteligenţa Artificială
  5. SUA la jumătatea mandatului prezidenţial actual
  6. Libertatea comerţului
  7. Polul de putere mondial SUA
  8. Rusia
  9. Puterea de calcul cuantică
  10. Arabia Saudită şi Iranul
  11. Neîncrederea la nivel mondial
  12. Evenimentele curente

Fondată în 1954, Bilderberg este o întâlnire anuală care are ca scop dialogul dintre Europa şi America de Nord. Întâlnirea este cunoscută pentru caracterul secretos al acesteia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO