Business Internaţional

Tensiuni la nivel înalt: Arabia Saudită acuză Iranul pentru atacul cu drone asupra unei instalaţii petroliere

Tensiuni la nivel înalt: Arabia Saudită acuză Iranul...

Autor: Teodora Marinescu

17.05.2019, 00:48 365

Adjunctul ministrului saudit al Apărării a acuzat Iranul, joi, pentru ordonarea atac cu drone asupra unor instalaţii petroliere din Arabia Saudită, care ulterior a fost revendicat de rebelii huthi din Yemen, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Atacul se demonstrează că "aceste grupări reprezintă o unealtă pentru regimul din Iran, care vrea să îşi implementeze agenda expansionistă", a declarat prinţul Khalid bin Salman.

"Actele de terorism, cerute de regimul de la Teheran şi desfăşurate de huthi, împiedică eforturile politice", a adăugat acesta.

Rebelii huthi au revendicat atacul cu drone de marţi, asupra conductei Est-Vest, în urma căruia a fost declanşat un incendiu, dar despre care Riyadh a informat că nu a întrerupt exporturile.

Gruparea a negat că atacul ar fi fost cerut de Iran şi a informat că dronele sunt create local.

Teheranul neagă, de asemenea, că ar furniza arme rebelilor huthi din Yemen.

"Rebelii huthi sunt o parte integrată în Gărzile Revoluţionare din Iran şi le urmează ordinele", a acuzat ministrul pentru Afaceri Externe, Adel al-Jubeir.

Arabia Saudită susţine că instalaţii petroliere au fost atacate în contextul tensiunilor dintre Iran şi Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO