Business Internaţional

Tensiunile ating cote alarmante: Coreea de Nord a bombardat biroul de legătură cu Coreea de Sud. VIDEO

Tensiunile ating cote alarmante: Coreea de Nord a...

Autor: Alex Ciutacu

18.06.2020, 12:04 57643

Aparatul presei de partid din Coreea de Nord a publicat imagini care ilustrează bombardarea biroului de legătură cu Coreea de Sud, potrivit CNBC.

Ministrul pentru Unificare din Seul a confirmat că respectiva clădire dn oraşul nord-coreean Kaesong a fost demolată „prin bombardare”, conform NBC News.

Tensiunile ating conte înalte în regiune, în contextul în care Coreea de Nord a decis să taie toate comunicaţiile cu Coreea de Sud şi ameninţă Seul-ul că trimite trupe în zonele demilitarizate de la graniţă.

Ameninţările vin pe fondul stagnării negocierilor nucleare cu SUA şi ar putea reprezenta un semnal că Phenian-ul este frustrat cu ceea ce consideră a fi „o democraţie eşuată”, a explicat John Park, director al Proiectului Coreea în cadrul Harvard Kennedy School.

Din punct de vedere tehnic, cele două ţări sunt încă în război, întrucât războiul coreean nu s-a terminat cu un tratat de pace în 1953, ci cu un armistiţiu.

Biroul de legătură bombardat a fost inaugurat în 2018, într-o perioadă în care relaţiile dintre cele două ţări au devenit mai bune.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in s-au întâlnit de cel puţin trei ori în 2018, ceea ce aducea speranţa unei perioade de pace extinse. Cu toate acestea, relaţiile s-au răcit repede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO