Business Internaţional

Tensiunile ating cote maxime la Kremlin: Rusia avertizează că implicarea NATO în susţinerea Ucrainei poate genera "consecinţe catastrofale"

Tensiunile ating cote maxime la Kremlin: Rusia...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2023, 15:36 118

Administraţia Rusiei a condamnat vehement, joi, implicarea militară din ce în ce mai mare a Alianţei Nord-Atlantice în Ucraina, avertizând că acest lucru ar putea genera "consecinţe catastrofale".

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a afirmat, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva, că cele mai mari riscuri strategice sunt generate în acest moment de politicile Statelor Unite şi NATO, pe care le-a acuzat că "alimentează" conflictul din Ucraina şi alte conflicte regionale.

"Implicarea din ce în ce mai mare a NATO în conflict riscă să genereze o confruntare directă între puterile nucleare şi vor fi consecinţe catastrofale", a afirmat Serghei Riabkov, conform site-ului BR24.de şi cotidianului Le Monde.

Rusia acuză frecvent naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina prin furnizarea masivă de armament, mai ales după decizia transferului de tancuri occidentale avansate. Statele Unite, Germania şi Franţa au semnalat în mai multe rânduri că, deşi furnizează armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, vor să evite riscurile izbucnirii unui război între NATO şi Rusia.