Business Internaţional

Tensiunile cresc puternic: Donald Trump anunţă noi sancţiuni împotriva Iranului, după doborârea unei drone americane

Tensiunile cresc puternic: Donald Trump anunţă noi...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

24.06.2019, 19:39 304

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni că a impus noi sancţiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al ţării, ayatollahul Ali Khamenei, informează BBC.

Trump a declarat pentru reporterii acreditaţi la Casa Albă că noile sancţiuni au fost impuse ca răspuns la doborârea de către Iran a unei drone americane, dar şi la „multe alte lucruri”. El a adăugat că va „continua să pună presiune pe Teheran” şi că „Iranul nu va putea avea niciodată o armă nucleară”.

Tensiunile dintre cele două state au crescut puternic în ultima perioadă, în special după ce Gardienii Revoluţiei din Iran au doborât o dronă militară americană despre care au anunţat că ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian. Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine, însă, că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO