Business Internaţional

Tensiunile escaladează în Est. Benjamin Netanyahu: Israelul nu va permite Iranului să dezvolte armament nuclear

Tensiunile escaladează în Est. Benjamin Netanyahu:...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

08.05.2019, 12:03 421

Israelul nu va permite Administraţiei de la Teheran să dezvolte armament nuclear, a declarat miercuri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, după ce Iranul şi-a anunţat retragerea parţială din Acordul Nuclear, relatează Reuters.

„În această dimineaţă am auzit că Iranul intenţionează să îşi dezvolte programul nuclear. Nu vom permite Iranului să obţină armament nuclear. Vom continua să ne luptăm cu cei care ne-ar putea ucide”, a declarat Netanyahu.

Administraţia de la Teheran a transmis miercuri o serie de scrisori ambasadorilor din mai multe ţări, prin care şi-a anunţat retragerea parţială din Acordul Nuclear semnat în 2015, fără a detalia ce măsuri intenţionează să ia în acest sens.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat că va relua operaţiunile de prelucrare a uraniului dacă puterile mondiale semnatare nu îşi menţin promisiunile făcute prin intermediul acordului.

Anunţul preşedintelui de la Teheran a fost făcut la exact un an după ce preşedintele american Donald Trump a transmis că SUA se retrag din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO