Business Internaţional

Tensiunile escaladează rapid. Franţa şi Germania anunţă eforturi pentru evitarea unui război între Statele Unite şi Iran

Tensiunile escaladează rapid. Franţa şi Germania...

Autor: Mihai Draghici

19.06.2019, 19:50 624

Franţa şi Germania au anunţat miercuri că vor depune toate eforturile pentru evitarea unui conflict militar între Statele Unite şi Iran, avertizând că riscurile se menţin, mai ales pe fondul presiunilor exercitate de Administraţia Donald Trump.

"Vrem să unificăm eforturile pentru lansarea unui proces în sensul reducerii tensiunilor. Încă avem timp şi sper că toate părţile vor da dovadă de mai mult calm. Încă există timp, dar doar puţin", a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de agenţia Reuters.

Jean-Yves Le Drian a explicat că ameninţarea Iranului că va depăşi limita stocurilor de uraniu stabilită prin Acordul nuclear din 2015 este îngrijorătoare, însă a atribuit o parte din vină Statelor Unite. "Noi considerăm că decizia SUA de a încălca Acordul nuclear nu este bună şi că actuala campanie de presiuni maxime contribuie la tensiuni", a subliniat ministrul francez de Externe.

Heiko Maas, ministrul german de Externe, aflat în vizită la Paris, a atras atenţia că "riscul izbucnirii unui război în Golf nu a fost evitat". "Trebuie să facem totul pentru a nu se ajunge la acest lucru. De aceea, vorbim cu toate părţile. Am fost în Iran, vorbim şi cu americanii. Vrem reducerea tensiunilor prin dialog. Este vremea diplomaţiei, noi avem acest angajament", a subliniat şeful diplomaţiei de la Berlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO