Business Internaţional

Tesla a anunţat că îşi va reduce forţa de muncă cu 7%

Tesla a anunţat că îşi va reduce forţa de muncă cu 7%

Autor: Departamentul Economic

19.01.2019, 17:08 99

Tesla a anunţat că îşi va reduce forţa de muncă cu 7% după "cel mai provocator" an din istoria companiei, fondatorul Elon Musk vorbind într-un e-mail către personal despre creşterea puternică, dar şi de faptul că maşinile sunt prea scumpe pentru majoritatea oamenilor.

Tesla produce automobile electrice şi are mai mult de 45.000 de angajaţi, reducerea fiind de 3.000 de persoane, precizează BBC.

Musk a spus că 2018 a fost "cel mai de succes" an al Tesla, livrările fiind egale cu numărul de maşini furnizate de companie în anii precedenţi.

"Acest trimestru ne va permite, cu mari dificultăţi, efort şi puţin noroc, să obţinem un mic profit", a scris Musk.

"Începând cu luna mai, va trebui să livrăm Model 3 pe toate pieţele, deoarece trebuie să ajungem la mai mulţi clienţi care îşi pot permite vehiculele. Mai mult decât atât, trebuie să facem progrese şi să obţinem variante cu preţuri mai mici ale modelului."

El a spus că Tesla nu are "altă alegere" decât să reducă numărul de angajaţi cu normă întreagă. A adăugat că firma va trebui să facă aceste reduceri în timp ce va creşte productivitea şi va face multe îmbunătăţiri în procesul e fabricaţie în lunile următoare.

Constructorul auto a traversat o perioadă dificilă de câţiva ani, în care nu şi-a îndeplinit obiectivele de producţie, iscând nemulţumirea multor investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO