Business Internaţional

Tesla continuă să fie presată de Nio, unul dintre principalii producători de vehicule electrice din China. Care sunt cele mai bune opţiuni pentru investitori, conform UBS

CEO-ul Tesla Elon Musk (Sursa: Profimedia)

CEO-ul Tesla Elon Musk (Sursa: Profimedia)

Autor: Eduard Ivanovici

04.07.2021, 19:03 2681

Deşi Tesla rămâne lider global indiscutabil în ceea ce priveşte segmentul dedicat automobilelor electrice (EV), compania se confruntă cu un grad tot mai mare de presiune din China, unde investitorii orientaţi spre creştere găsesc oportunităţi mai bune în rândurile grupurilor auto din Asia, spune banca elveţiană UBS, conform MarketWatch.

Analiştii UBS şi-au redus target-ul de preţ pentru acţiunile Tesla cu 10%, de la 730 la 660 de dolari, citând aici rivalii chinezi ai firmei, întârzierile de livrare ale maşinii autonome Tesla şi lansarea Modelului Y în Europa.

„Principala noastră grijă pe termen scurt este că avântul câştigat de Tesla în China începe să scadă, iar cercetările noastre arată că modelele electrice ale brandurilor domestice continuă să obţină creşteri în defavoarea Tesla”, spune analistul Patrick Hummel.

În China, gigantul condus de Elon Musk are o competiţie puternică în rândurile producătorilor locali: Nio, BYD şi Xpeng arată creşteri considerabile în ultima perioadă, notează UBS.

În actualul context, banca recomandă investitorilor să îşi îndrepte atenţia asupra unor companii precum General Motors şi Volkswagen, liderul EV din Europa şi principalul rival al Tesla.

UBS şi-a majorat deja targetul pentru acţiunile GM la 79 de dolari, în timp ce obiectivul reprezentat de Volkswagen ajunge la 300 de euro. O acţiune GM se tranzacţionează în prezent la aproape 60 de dolari, iar acţiunile VW ajung la circa 215 dolari. Banca sugerează că ambele companii s-ar dovedi atractive pentru investitori, notând aici şi constructorul sud-coreean Hyundai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO