Business Internaţional

Tesla devine a şaptea cea mai valoroasă companie din Statele Unite, la numai 10 ani după ce a fost listată la bursă. Acţiunile, în creştere cu 12,6%

Tesla devine a şaptea cea mai valoroasă companie din...

Autor: Eduard Ivanovici

02.09.2020, 13:49 318

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 12,6%, reuşind să termine şedinţa de tranzacţionare cu o evaluare de 464,3 miliarde de dolari şi să depăşească Visa, care are o capitalizare de 451,1 miliarde.

În consecinţă, producătorul de maşini electrice se pregăteşte să devină a şaptea cea mai valoroasă companie din Statele Unite la 10 ani de la listarea pe bursa Nasdaq din New York, conform Business Insider.

Luni, 31 august 2020, Tesla a realizat operaţiunea de splitare de cinci la unu, acţiunile „ieftinindu-se” astfel de cinci ori în ideea de a face compania mai atractivă pentru angajaţi şi micii investitori. Ieri, producătorul anunţa că plănuieşte să vândă acţiuni în valoare de 5 miliarde de dolari.

Elon Musk şi-a triplat averea în timpul pandemiei, alăturându-se astfel unui grup de 12 americani a căror avere cumulată depăşeşte un trilion de dolari. În prezent, averea lui Musk ajunge la 110 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Compania lui Elon Musk a vândut doar 367.200 de vehicule în 2019. Prin comparaţie, Toyota şi producătorul german Volkswagen au vândut 10,46 de milioane şi, respectiv, 11 milioane de automobile. Tesla a declarat că va livra 500.000 de maşini până la finalul lui 2020, 5% din vânzările anuale ale Toyota şi Volkswagen.

Cele mai valoroase şase companii din Statele Unite sunt Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Berkshire Hathaway.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO