Business Internaţional

„Tesla este cu 10 ani înaintea tuturor producătorilor auto”: Acţiunile companiei au crescut cu aproape 490% de la începutul pandemiei, iar Elon Musk vrea să construiască un număr record de maşini în 2020

„Tesla este cu 10 ani înaintea tuturor producătorilor...

Autor: Eduard Ivanovici

13.10.2020, 15:29 461

Investitorii şi analiştii industriei auto se aşteaptă ca Tesla să îşi continue traseul spectaculos din timpul pandemiei, perioadă în care acţiunile producătorului au crescut cu aproape 490%, transmite Business Insider.

În ultimele 12 luni, acţiunile Tesla s-au majorat cu 425%. Prin contrast, indicele S&P 500 a înregistrat în aceeaşi perioadă o creştere de 9%.

„Nu cred că celelalte companii au înţeles în totalitate conceptele de producere rapidă a vehiculelor”, a declarat Sandy Munro, cunoscut pentru analizele asupra industriei auto.

„Tesla a renunţat la o mulţime de roboţi. Cred că Elon a luat în considerare faptul că roboţii vor prelua la un moment dat toate operaţiunile companiei, însă în realitate ideea a fost contrazisă în multe, multe cazuri.”

Musk a declarat în aprilie că, deşi roboţii ajută din plin producţia, „automatizarea excesivă reprezintă o greşeală”.  „Oamenii sunt subevaluaţi”, a adăugat CEO-ul.

Analiştii spun că Tesla va construi 500.000 de maşini anul acesta, un record absolut pentru compania lui Elon Musk. Producătorul a livrat 139.300 de vehicule în T3, întrecând estimările iniţiale de 134.700.

„Am spus mai demult că Modelul 3 al celor de la Tesla este cu cinci până la opt ani în faţa competiţiei. Iar acum cred că Tesla este cu 10 ani înaintea tuturor producătorilor auto, în special când vine vorba de producţie”, a declarat Munro.

În prezent, valoarea de piaţă a firmei ajunge la 412,1 miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni ajunge la 442 de dolari în condiţiile în care Tesla a debutat pe bursa din New York în 2010.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO