Business Internaţional

Test pentru Erdogan: Zeci de milioane de turci sunt aşteptaţi duminică la urne pentru alegerile locale. Erdogan riscă să piardă controlul marilor oraşe

Test pentru Erdogan: Zeci de milioane de turci sunt...

Autor: Mircea Olteanu

31.03.2019, 12:52 562

Zeci de milioane de turci sunt aşteptaţi duminică la urne pentru alegerile locale, care sunt percepute de mulţi ca fiind un test pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, al cărui partid riscă să piardă controlul asupra marilor oraşe, pe fondul declinului economic cu care se confruntă Turcia.

Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea condusă de Erdogan, se teme că ar putea pierde controlul oraşelor Istanbul şi Ankara, în condiţiile în care partidele de opoziţie s-au aliat, o acţiune rară într-o ţară în care scena politică este puternic polarizată, relatează postul BBC News.

Erdogan, care a fost foarte activ în campania electorală, a afirmat că votul de duminică este despre "supravieţuirea" partidului său şi a Turciei, ţară pe care o conduce de 16 ani.

O înfrângere categorică a partidului lui Erdogan ar putea conduce la scindarea formaţiunii, în condiţiile în care există semnale că mai mulţi lideri politici sunt tot mai nemulţumiţi de modul autoritar de conducere al preşedintelui turc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO