Business Internaţional

Ţevile de oţel pentru foraj petrolier au devenit noile semiconductoare

Ţevile de oţel pentru foraj petrolier au devenit noile...

Autor: Bogdan Cojocaru

27.06.2022, 00:00 104

Petrolul a redevenit personajul principal al poveştilor despre economie. Guverne din întreaga lume încearcă să domolească inflaţia, determinată în mare parte de preţurile tot mai mari ale energiei, scrie Bloomberg.

Politicile băncilor centrale depind acum de evoluţia cotaţiilor ţiţeiului. Rezerva federală americană s-a ancorat de preţurile gazelor din America, angajându-se să majoreze dobânzile chiar şi cu riscul de a provoca o creştere a şomajului, până când presiunile inflaţioniste scad. Preţurile gazelor le urmează de obicei pe cele ale petrolului. Dar pentru ca preţurile să nu mai crească, producţia trebuie mărită. Dar de ce nu creşte producţia?

Jucători din industria energiei au menţionat o multitudine de cauze, de la investitori care nu vor ca productia să crească la lege şi de la penuria de forţă de muncă la blocaje pe lanţurile de aprovizionare. Însă o altă componentă a început de curând să îşi asume un rol principal: ţevile de oţel pentru foraj. Fără ele, nimeni nu poate face nimic, totul este blocat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO