Business Internaţional

The Guardian: Euro s-ar putea deprecia luni din cauza zvonurilor că Grecia vrea să renunţe la monedă

The Guardian: Euro s-ar putea deprecia luni din cauza zvonurilor că Grecia vrea să renunţe la monedă

Autor: Bogdan Cojocaru

08.05.2011, 17:57 738

Euro s-a putea deprecia accentuat luni, în urma zvonurilor căGrecia a evocat posibilitatea ieşirii din zona euro la o întâlnirea mai multor miniştri de Finanţe din zona euro, potrivitestimărilor unor analişti chestionaţi de The Guardian.

"Răspunsul investitorilor va fi, probabil, vânzarea euro. Credcă moneda euro ar trebui să fie la paritate cu dolarul, nu la 1,44de dolari pentru o unitate. Nu ştiu cum a ajuns la acest nivel", aafirmat Jonathan Loynes, analist la Capital Economics.

Presa europeană a scris vineri că guvernul elen a ridicatproblema ieşirii din zona euro într-o reuniune a miniştrilor deFinanţe din cele mai mari economi ale uniunii monetare.

Oficiali ai statelor din zona euro au negat, iniţial, că oastfel de întâlnire are loc, însă ulterior au admis că miniştrii deFinanţe din Germania, Franţa şi Italia discută, într-un castel dinLuxembourg, cu omologul grec George Papaconstantinou desprerezolvarea problemei datoriilor elene.

Informaţiile din presă au fost, însă, negate de Atena.

"La această reuniune nu s-a discutat despre ieşirea Greciei dinzona euro, aşa cum au indicat anumite surse din media, din intereseproprii", a afirmat Papaconstantinou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO