Business Internaţional

The Independent: Carnea de cal găsită în supermarketurile britanice "poate fi de măgar"

The Independent: Carnea de cal găsită în supermarketurile britanice "poate fi de măgar"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

11.02.2013, 11:59 1205

Potrivit publicaţiei, un politician francez a apreciat, duminică, că o lege care interzice circulaţia cailor pe drumurile din România ar putea să fie de vină pentru amplificarea vânzării frauduloase de carne de cal pe piaţa europeană a cărnii de vită. Căruţele trase de cai au reprezentat o formă de transport ce data de secole în România, însă sute de mii de animale au fost duse la abator după modificarea reglementărilor rutiere, scrie The Independent.

Potrivit publicaţiei, această lege a fost adoptată în urmă cu şase ani, dar a fost pusă în aplicare recent, interzicând totodată circulaţia căruţelor trase de măgari, ceea ce a condus la apariţia acestor speculaţii în rândul unor oficiali din domeniul industriei alimentare franceze.

"Caii au fost interzişi pe drumurile din România, iar milioane de animale au fost trimise la abator", a declarat Jose Bove, un vechi susţinător al micilor fermieri, vicepreşedinte al Comisie pentru Agricultură din cadrul Parlamentului European (PE), citat, de asemenea, de publicaţia britanică.

După ce cazul cărnii de cal a fost perceput timp de două zile drept o problemă britanică, scandalul a început să fie luat în serios de către ziarele şi politicienii francezi în acest weekend, scrie publicaţia, care îl citează pe ministrul francez pentru Consum Benoît Hamon afirmând că nu va ezita să treacă la acţiuni judiciare în cazul în care apar probe potrivit cărora cele două companii franceze care au manipulat carnea au ştiut despre fraudă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO