Business Internaţional

Theresa May, dispusă să modifice legislaţia privind drepturile omului pentru a combate terorismul

Theresa May, dispusă să modifice legislaţia privind...

Autor: Mircea Olteanu

07.06.2017, 11:02 73

Theresa May a declarat, în unul din ultimele ei discursuri din campania pentru scrutinul legislativ din 9 iunie, că autorităţile ar trebui să aibă posibilitatea de a face mai mult pentru a combate extremismul, inclusiv să limiteze libera circulaţie a presupuşilor militanţi în cazul cărora nu există suficiente dovezi pentru reţinere.

"Dacă legislaţia noastră privind drepturile omului ne opreşte să facem acest lucru, vom schimba legile pentru a putea face asta", a afirmat premierul la un miting electoral care a avut loc marţi seara.

Aceste afirmaţii au fost făcute la doar câteva zile după cel de-al treilea incident terorist major din Mare Britanie de la începutul acestui an.

În discursul ei, May a cerut pedepse cu închisoarea mai aspre în cazul persoanelor condamnate pentru terorism şi simplificarea procedurii de expulzare a presupuşilor militanţi de naţionalitate străină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO