Business Internaţional

Theresa May subliniază în discursul de Brexit că doreşte o despărţire ”curată” de Uniunea Europeană

Theresa May subliniază în discursul de Brexit că...

Autor: Ştefan Stan

18.01.2017, 16:14 148

Premierul britanic Theresa May a lăsat să se înţeleagă în discursul de marţi că doreşte o despărţire ”curate” de Uniunea Europeană şi şi-a exprimat dorinţa ca perioada diviziunilor şi disensiunilor să se fi terminat, scrie New York Times.

Discursul ei mult-anticipat a subliniat ceea ce promite a fi o negociere complexă, definită de obiective vaste, însă May nu a intrat în detaiile legate de retragerea Marii Britanii.

”Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană şi este treaba mea să obţin cel mai bun acord pentru Marea Britanie”, a spus ea.

Cu acest discurs, May a început să jongleze cu negocierile care vor duce la un divorţ al Marii Britanii de UE după mai bine de patru decenii de integrare, şi care va duce la schimbarea relaţiilor dintre Londra şi ţările din jur pentru deceniile care vor urma.

Ea a confirmat faptul că Brexitul este menit să recâştige controlul migraţiei de la Uniunea Europeană şi a respins supremaţia Curţii Europene de Justiţie. Poziţia premierului britanic este în contradicţie cu principiile UE, care presupun libera circulaţie a oamenilor, capitalurilor, bunurilor şi serviciilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO