Business Internaţional

Think-tank-urile germane reduc estimările de creştere economică pentru 2016 pentru cea mai mare economie din Europa la 1,6%

Think-tank-urile germane reduc estimările de creştere...

Autor: CătăIina Apostoiu

15.04.2016, 00:00 186

Cele mai importante institute economice germane şi-au redus proiecţia de creştere pentru 2016 pentru economia ţării la 1,6%, invocând încetinirea din China şi alte regiuni, potrivit Associated Press. În octombrie, acestea estimaseră o creştere de 1,8%. Pentru 2017, proiecţia de creştere este de 1,5%.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a avansat cu 1,7% anul trecut. În mod tradiţional, motorul de creştere este reprezentat de exporturi, însă în ultima vreme creşterea economiei germane a fost alimentată într-o măsură din ce în ce mai mare de cererea internă.

Timo Wollmershaeuser, economist al institutului Ifo, a declarat că revizuirea în jos a previziunii de creştere s-a datorat „în mod exclusiv faptului că economia mondială a încetinit vizibil la sfârşitul anului 2015”. Potrivit acestuia, economia locală pare de fapt într-o stare mai bună decât în toamna anului trecut. Guvernul anticipează o creştere de 1,7% în acest an. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO