Business Internaţional

În timp ce companiile aeriene continuă să fie afectate de criza coronavirusului, numărul de zboruri internaţionale va fi aproape de zero în luna aprilie: Sectorul turismului poate pierde 50 de milioane de locuri de muncă

Aeroportul El Prat din Barcelona

Autor: Eduard Ivanovici

23.03.2020, 19:00 307

În luna aprilie, planeta pare să se îndrepte către o închidere aproape totală a companiilor aeriene internaţionale, unele restricţii putând să dureze până în luna iunie, scrie The Independent.

South African Airways, companie ce depindea de suportul financiar oferit de guvern înainte să înceapă criza generată de coronavirus, şi-a anulat toate cursele din lunile aprilie şi mai.

„Luând în considerare interesele echipei, ale pasagerilor şi publicului, am decis să suspendăm toate zborurile internaţionale până pe 31 mai 2020”, a declarat directorul executiv al companiei Zuks Ramasia.

Anunţul vine după ce firma Cathay Pacific, cu sediul în Hong Kong, a anulat 96% din zborurile la nivel internaţional. Compania are în plan doar trei zboruri pe săptămână către aeroportul Heathrow din Londra, atingând astfel nivelul de servicii oferite la începutul anilor 1980. Sunt luate în calcul 12 oraşe, printre care Singapore şi Sydney.

„Abilitatea noastră de a menţine acest program va depinde de restricţiile viitoare de călătorie impuse de guvernele din toată lumea, care vor afecta tot mai mult cererile pasagerilor”, a spus compania.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus că „datele ne arată că restricţiile de mişcare în timpul urgenţelor publice de sănătate sunt ineficiente în majoritatea situaţiilor”.

În prezent, Londra este unul dintre cele mai vulnerabile oraşe. British Airways, cea mai mare companie aeriană din cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, va reduce numărul de zboruri cu cel puţin 75% în următoarele două luni.

Liniile aeriene din Regatul Unit, dar şi Ryanair din Irlanda, se află în discuţii cu guvernul pentru aplicarea unor serii de măsuri de limitare a efectelor negative de ordin economic.

 Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor estimează că, în medie, sunt pierdute un milion de locuri de muncă în fiecare zi în sectorul turismului, pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să se răspândească. Preşedintele şi CEO-ul consiliului, Gloria Guevara, a declarat că reacţiile împotriva virusului „şterg un întreg sector economic”, fiind ameninţate până la 50 de milioane de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO