Business Internaţional

În timp ce populaţia României scade văzând cu ochii, Ungaria a ajuns cea mai bună ţară în care să faci copii: Guvernul de la Budapesta oferă 30.000 de euro tuturor cuplurilor căsătorite care fac 3 copii

În timp ce populaţia României scade văzând cu ochii,...

Autor: Iulian Tenchiu

29.12.2019, 09:00 39649

Guvernul ungar oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite care reuşesc să facă trei copii, bani care nu trebuie returnaţi şi pe care tinerii îi pot cheltui pe orice doresc. Această iniţiativă a fost implementată în iulie, şi prin ea se încearcă rezolvare crizei de forţă de muncă prezentă atât în Ungaria cât şi în mai multe ţări membre UE, scrie Euronews.

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, alături de partidul său, caută să stimuleze prin acest proiect creşterea populaţiei ungare prin întemeierea de familii şi nu prin imigrare în masă.

„Nu avem nevoie de cifre, ci de copii ungari”, a declarat Viktor Orban.

Potrivit Eurostat, Ungaria stă mai prost în ceea ce priveşte rata fertilităţii femeilor decât restul membrilor UE. Dacă media acestei rate la nivel europeane este de 1.59 copii per femeie, în Ungaria aceasta este de 1.49 de copii per femeie.

Cei 30.000 de euro pe care urmează să îi primească cei ce vor reuşi să îmbunătăţească demografia Ungariei, fac parte din proiecte numită „Planul de protecţie al familiei”, lansat de Vitkor Orban. Este vorba despre de o serie de şapte politici şi iniţiative menite să sprijine familiile şi să încurajeze cuplurile să facă copii.

Cuplurile trebuie să îndeplinească patru cerinţe estenţiale pentru a beneficia de bani. Ei trebuie să fie căsătoriţi, unul dintre membrii cuplului trebuie să se afle la prima căsătorie, soţia trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 şi 40 de ani, şi în final, unul dintre membrii cuplului trebuie să fi plătit contribuţii sociale în Ungaria vreme de cel puţin 6 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO