Business Internaţional

În timp ce tot mai mulţi angajaţi vor să se pensioneze chiar şi la 40 de ani, acest om a lucrat timp de 80 de ani pentru aceeaşi companie şi încă mai lucrează. Care este sfatul lui pentru a avea o viaţă lungă şi a fi fericit la locul de muncă

În timp ce tot mai mulţi angajaţi vor să se...

Autor: Ioana Matei

26.08.2022, 22:23 911

În luna aprilie 2022, brazilianul Walter Orthmann a sărbătorit atât vârsta de 100 de ani, cât şi recordul celei mai lungi cariere a unui angajat în aceeaşi companie. 

Potrivit CNBC, Orthmann avea doar 15 ani când a început să lucreze ca asistent de livrări în cadrul unei companii textile din statul Santa Catarina, Brazilia, numită Industria Renaux S.A. (cunoscută acum ca RenauxView), potrivit Guiness World Records. „În 1938, era de aşteptat ca şi copiii să muncească pentru a-şi susţine familia. Fiind cel mai în vârstă dintre cei cinci fii, mama m-a luat pentru a-mi găsi un loc de muncă la 14 ani”, spunea el.  

După obţinerea primului job în companie datorită cunoştinţelor sale avansate de germană, a fost avansat într-un rol de vânzări, iar apoi în cel de manager de vânzări. 

A călătorit mult, a cunoscut oameni din diferite ţări, dar spune că partea lui preferată a jobului este scopul, angajamentul şi rutina pe care le aduce acesta. Secretul lui pentru a avea o carieră pe viaţă pe care să o iubeşti? Urmează-ţi pasiunile şi găseşte un angajator care să se potrivească obiectivelor şi valorilor tale. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

Sursa foto: Guiness World Records

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO