Business Internaţional

Tinerii din Thailanda protestează împotriva măsurilor de restricţie impuse de Guvern

Tinerii din Thailanda protestează împotriva măsurilor...

Autor: Gabriela Pătrulescu

25.10.2020, 18:33 53

Protestatarii anti-guvernamentali thailandezi s-au adunat în faţa monumentului democraţiei şi cer o nouă constituţie, noi alegeri şi încetarea legilor represive, conform AP. Ei consideră că legea de urgenţă pentru coronavirus ascunde, de fapt, interese politice.

Tinerii thailandezi au început protestele anti-guvern în acest weekend. Ei sunt nemulţumiţi de legile pe care le-a impus Guvernul pentru protecţia faţă de coronavirus şi nu cred în bune intenţii, ci consideră că situaţia pandemiei este folosită ca o armă politică. Protestatarii vor o nouă constituţie, noi alegeri şi încetarea legilor represive.

„Nu ştiu când vom câştiga victoria, dar dacă nu vom lupta, vom pierde. În fiecare luptă ne aşteptăm să câştigăm şi continuăm să luptăm tot timpul, pentru că tot ce avem sunt ideile noastre, cuvintele noastre şi cele două mâini goale. Asta este tot ce putem face”, spun Jatupat Boonpattararaksa, liderul protestului.

Thailanda mai este cunoscută şi ca ţara cea mai ofertantă în ceea ce priveşte operaţiile estetice. Iar doctorii de acolo sunt consideraţi cei mai buni când vine vorba de intervenţiile pentru schimbarea de sex.

„Mulţimea de aici, protestul care se întâmplă chiar acum, nu este suficient de colorat. Este deprimant. Noi căutăm ceva mai bun, aşa că suntem regine. De ce să nu îi distrăm? De ce nu?”, a spus artistul Alexandra Santana.

Nu este prima dată când grupul numit Liberation Youth se revoltă, dar este cea mai mare adunare de când s-au impus restricţii în Thailanda.

Divergenţele între guvern şi tineri au început din februarie, când o hotărâre judecătorească a dizolvat un partid politic democrat agreat de tineri. Iar de atunci, politicile au devenit din ce în ce mai conservatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO