Business Internaţional

Tipul de persoană pe care oamenii bogaţi îl evită şi tipul de persoană cu care aceştia se asociază. Ce spun experţii

Tipul de persoană pe care oamenii bogaţi îl evită şi...

Autor: Corina Zamfir

04.12.2016, 19:01 573

Oamenii din jurul nostru pot spune foarte multe lucruri despre personalitatea fiecăruia dintre noi. După ce a studiat obiceiurile oamenilor bogaţi timp de cinci ani, autorul Thomas C. Corley a arătat faptul că aceştia evită să intre în contact cu un anumit tip de persoanele: cele pesimiste, scrie The Independent.

“Milionarii sunt foarte atenţi cu cine se asociază”, scrie Corley în cartea sa “Change your habits, change your life” (Schimbă-ţi obiceiurile, schimbă-ţi viaţa). De obicei, succesul pe care îl ai poate fi comparat cu cel al oamenilor cu care te asociezi. Oamenii bogaţi caută să se asocieze cu persoane care au un scop bine determinat, persoane optimiste, entuziaste şi care transmit o energie pozitivă, adaugă acesta.

80% dintre oamenii bogaţi pe care Corley i-a studiat au făcut un obicei în a se asocia cu persoane de succes. “De asemenea, ei îşi limitează expunerea la oamenii negativi”, explică el.

Importanţa substituirii oamenilor negativi din jurul tău cu persoane pozitive reprezintă primul pas către success.“Succesul pe termen lung este posibil doar când ai perstective pozitive”, spune Corley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO