Business Internaţional

Toate victimele atacului din nordul Londrei aparţin comunităţii musulmane, anunţă poliţia britanică

Toate victimele atacului din nordul Londrei aparţin...

Autor: Andrei Ionascu

19.06.2017, 11:20 98

"Din păcate, londonezii s-au trezit cu vestea unui alt incident îngrozitor, care a lăsat un număr de oameni grav răniţi. Atacul s-a desfăşura în timp ce un bărbat primea primul ajutor la faţa locului, acesta murind ulterior. Orice legătură între moartea sa şi atac este anchetată în prezent. Este prea devreme pentru a afirma că moartea bărbatului a fost un rezultat al atacului. Indiferent de motivaţie, incidentul este tratat ca un atac terorist", a declarat comisarul adjunct Neil Basu, care este şi coordonatorul unităţii pentru combaterea terorismului.

Opt persoane au fost rănite şi se află internate în spital, două dintre acestea fiind în stare gravă. Toate victimele atacului de la Moscheea Finsbury Park, din zona Seven Sisters Road, aparţin comunităţii musulmane.

"Poliţia a răspuns apelurilor într-un interval de 10 minute. La locul incidentului, bărbatul suspectat că ar fi şoferul autoutilitarei era reţinut de către membri ai comunităţii musulmane. Acesta este cercetat sub suspiciunea de tentativă de omor. În această fază a investigaţiei, niciun alt suspect nu a fost identificat sau raportat. Nu se mai afla nimeni în vehicul, se pare că atacatorul a acţionat de unul singur", a mai spus Neil Basu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO