Business Internaţional

TOP 10 cei mai bogaţi oameni din Europa

Liliane Bettencourt

Autor: GQ.ro

03.07.2014, 12:47 3445

Pe unii dintre ei nu îi vezi nici la T.V., nici în paginile ziarelor. Pe alţii, îi întâlneşti în discuţii despre extravanganţe pe care omul de rând le ştie numai din filme. Ei sunt cei mai bogaţi oameni din Europa – cei care au ştiut cum să-şi construiască şi dezvolte afacerilor astfel încât să spulbere topurile.

Iată care sunt, conform Forbes, cei mai bogaţi europeni în 2014:

Pe locul 1 se află Amancio Ortega, din Spania, care are o avere de 64 miliarde de dolari. Toţi aceşti bani s-au strând din afacerea Inditex, din care face parte şi Zara, spre exemplu. La nivel mondial, este pe locul 3. Amancio Ortega are 78 de ani şi şi-a început cariera „în domeniu” la numai 13 ani, când era comis-voiajeur pentru un producător de cămăşi de lux.

Pe locul 2 se află Liliane Bettencourt şi familia sa. Ei au făcut o avere de 34,5 miliarde de dolari din afacerea L’Oreal, în Franţa. În 2013, Bettencourt a fost declarată a doua cea mai bogată din lume.

Pe locul 3 se află Stefan Persson, din Suedia, care are o avere de 34,4 miliarde de dolari. Şi el şi-a construit imperiul tot în industria modei, fiind fondatorul H&M. El este şi cel mai bogat om din Suedia.

Citiţi continuarea topului pe gq.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO