Business Internaţional

Top 10 ţări care vor fi preferate de turişti în următorii 10 ani. Galerie FOTO

Turismul cambodgian este în plină expansiune, chiar dacă zonele împădurite încă sunt minate. În Cambodgia pot fi vizitate numeroase temple şi ruine, printre care faimosul templu Angkor Wat.

Autor: Alex Stănică

07.06.2014, 09:31 2052

Love Home Swap, un intermediar al shimbului de case, a realizat un top al destinaţiilor turistice care vor deveni importante în următorii 10 ani, scrie Business Insider.

Topul a fost realizat pe baza unor informaţii furnizate de World Travel şi Tourism Council (WTTC ) cu privire la previziunea evoluţiei indicatorului "contribuţii ale turiştilor la PIB-ul ţării", în perioada 2014-2024,.

Destinaţiile turistice de top din prezent, precum Paris sau New York au beneficiat anual de un număr mare de turişti, însă se aşteaptă pe viitor o saturare  a clienţilor şi o schimbare spre alte ţări mai puţin vizitate.

Deşi unele ţări încă nu au infrastructura necesară dezvoltării rapide a turismului, se fac eforturi pentru constuirea de hoteluri, restasurante şi magazine pentru promovarea destinaţiilor.

1. Cambodgia

Turismul cambodgian este în plină expansiune, chiar dacă zonele împădurite încă sunt minate. În Cambodgia pot fi vizitate numeroase temple şi ruine, printre care faimosul templu Angkor Wat.

2. Muntenegru

Turismul din Muntenegru a fost afectat pe perioada Războaielor Iugoslave. Guvernul investeşte acum în infrastructura necesară iar ţara devine tot mai repede o destinaţie ce trebuie vizitată. Arhitectura clasică, plaja curată şi staţiunile montane contribuie la farmecul pe care îl are Muntenegru.

3. Zambia

Zambia este una dintre cele mai liniştite ţări din Africa, devenind o destinaţie turistică populară. Vizitatorii pot explora o abundenţă de parcuri naţionale şi nemaipomenita cascadă Victoria.

4. Angola

A trecut aproape un deceniu de când s-a terminat războiul civil din Angola, dar pagubele încă se resimt iar ţara este în reconstrucţie. Parcurile naţionale sunt refăcute încet cu plante şi animale sălbatice de la ţările vecine iar turismul este aşteptat să crească foarte mult în următorii 10 ani.

5. China

China se mândreşte cu una dintre cele mai rapide creşteri economice din lume şi este gata să devină o destinaţie turistică preferată de turiştii străini, pe măsură ce în prezent se bucură şi de un turism intern foarte bogat.  Peste 129 de milioane de turişti au vizitat oraşele pline de viaţă ale Chinei şi diverse zone rurale în anul 2013.

6. Gabon

Infrastructura slabă a Gabonului din prezent, restricţionează turismul. Totuşi au fost făcute îmbunătăţiri iar vizitatorii vor putea beneficia de safari-ul minunat, de vizitarea unor centre în care pot urmări balene, sau de pescuit.

7. Myanmar

După decenii de nelinişte şi de reguli militare, situaţia din Myanmar pare să se schimbe. Aung San Suu Kyi este o femeie politician care a susţinut schimbarea în turism începând cu 2011, anul care a generat o creştere foarte mare a numărului de vizitatori. Industria turistică a ţării se bazează pe numărul mare de temple budiste.

8. Namibia

Namibia este considerată una dintre cele mai sigure ţări din Africa. Ea se mândreşte cu un peisaj uimitor, în care predomină dune mari de nisip, lanţuri muntoase masive şi un litoral curat. Plantele şi animalele sălbatice au dus la o creştere a industriei de safari iar maratonul namibian de 24 de ore, Namib Desert Challange, atrage anual amatori de senzaţii tari.

9. Tailanda

Tailanda este o ţară cu o economie emergentă şi o destinaţie turistică populară a Asiei. Bangkok, capitala ţării, atrage cei mai mulţi excursionişti în special prin faimoasa stradă Khaosan din inima oraşului. Persoanele căsătorite care vin în luna de miere şi familiile preferă litoralul tailandez şi insulele din jurul lui.

10. Capul Verde

Insulele Capului Verde sunt asemănate cu Insulele Caraibe din America. Plajele curate şi turismul montan nu sunt vizitate prea mult de turişti dar continuitatea creşterilor  economice şi politice vor face ca această insulă să devină una dintre destinaţiile turistice de top ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO