Business Internaţional

Top 5 cele mai scumpe iahturi din lume deţinute de miliardari celebri. Galerie FOTO

Eclipse

Top 5 cele mai scumpe yachturi din lume

Autor: Oana Stupinean

04.10.2014, 13:56 1826

Chiar şi printre miliardarii care deţin iahturi de sute de milioane de dolari, competiţia pentru a ieşi în faţă este acerbă, scrie Business Insider.

1. Eclipse - un miliard de dolari

Oligarhul rus Roman Abramovich a cumpărat cel mai mare iaht din lume, în 2010. Eclipse este dotat cu două heliporturi, un cinema şi un salon de înfrumuseţare.

2. Azzam - 600 milioane de dolari.

Azzam are lungimea 179 de metri şi este deţinut de Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite. Au fost necesari patru ani pentru construcţia iahtului, iar cele 627 de milioane de dolari au reprezentat doar 3,5% din averea de 18 miliarde de dolari a preşedintelui Emiratelor Arabe Unite.

3. Topaz - 520 de milioane.

Iahtul de 44 de metri, construit în 2012 de compania germană  Lurssen Yachts are un jacuzzi, un heliport, o sală de fitness şi un cinema.

Topaz este deţinut de Mansour Bin Zayed Al Nahyan, prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, având o avere estimată la 8,7 miliarde de dolari.

4. A - 390 de milioane de dolari.

Elegantul iaht proiectat de designerul francez Philippe Starck este deţinut de oligarhul rus Andrey Melnichenko. Printre dotări se numără robinetele de baie care valorează aproximativ 40,000 de dolari şi un pat care se roteşte după soare.

5. Serene - 330 de milioane de dolari

Distribuitorul de vodka din Rusia, Yuri Scheffler deţine 134 de metri de punte luminată turcoaz, piscine interioare şi exterioare, 12 camere de lux, toate acestea cumpărate cu 330 de milioane de dolari, în 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO