Business Internaţional

Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în...

Autor: Florin Badescu

08.06.2015, 11:04 1169

Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.

Filmul "Dezastrul din San Andreas/ San Andreas", cu Dwayne Johnson în rolul principal, liderul de săptămâna trecută, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 26,4 milioane de dolari. Dwayne Johnson joacă în thrillerul SF "San Andreas" rolul unui pilot de elicopter care încearcă să îşi salveze fiica, după un cutremur care devastează statul California. Un film de acţiune îndrăzneţ, "Dezastrul din San Andreas" îi readuce împreună pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton şi producătorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes "Călătoria 2: Insula Misterioasă", potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror "Insidious Chapter 3", al treilea opus dintr-o franciză ce prezintă lupta unei familii cu o serie de demoni periculoşi, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 23 milioane de dolari.

"Anturaj/ Entourage", filmul de comedie care reia acţiunea din serialul TV omonim, ce se derulează în universul industriei cinematografice de la Hollywood, a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 10,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul SF "Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road", regizat de George Miller, a coborât o poziţie şi a ajuns pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,9 milioane de dolari. Cu numeroase secvenţe agresive şi nerecomandată minorilor sub 17 ani neînsoţiţi de un adult în sălile americane, pelicula face parte dintr-o franciză de succes, din care precendentul opus - al treilea - a fost lansat în 1985 şi al cărei star a fost Mel Gibson, interpretul personajului Max Rockatansky. Studiourile Warner nu au făcut niciun efort pentru a vinde acest film publicului feminin (ce reprezintă peste 50% din publicul american), în ciuda rolului important pe care îl joacă Charlize Theron, care o interpretează pe Imperator Furiosa. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie, precizează site-ul cinemagia.ro. În "Mad Max: Drumul Furiei", cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley.

Lungmetrajul muzical "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2" a pierdut patru locuri şi a ajuns pe poziţia a şasea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari. Realizat cu un buget de 29 milioane de dolari şi regizat de Elizabeth Banks, acest film muzical reprezintă cel de-al treilea succes de casă consecutiv în 2015 pentru studiourile Universal, după "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" şi "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7". Pelicula "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2", care le are în distribuţie pe actriţele Rebel Wilson, Elizabeth Banks şi Anna Kendrick, este realizată în acelaşi registru cu primul film din serie, lansat în 2012 şi prezintă succesul obţinut de un grup muzical american de tip "a cappella" într-un concurs internaţional.

Filmul SF "Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine/ Tomorrowland", care îi are în distribuţie pe George Clooney şi Hugh Laurie, a pierdut patru poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 7 milioane de dolari. Acţiunea din "Tomorrowland" se petrece într-un ţinut fascinant şi extrem de avansat din punct de vedere tehnologic şi are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (George Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland. El încearcă acest lucru după ce a fost izgonit din acel ţinut, pe când era copil, de omul care şi-a petrecut întreaga viaţă (Hugh Laurie) exploatând minunăţiile regiunii în interes propriu.

Filmul "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron" s-a situat pe locul al optulea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Lungmetrajul "The Avengers: Age of Ultron", inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man şi Black Widow -, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson - care luptă împotriva teribilului Ultron. Potrivit site-ului cinemagia.ro, doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări.

Comedia romantică "Aloha", de Cameron Crowe, s-a plasat pe locul al nouălea, cu încasări de 3,3 milioane de dolari în cinematografele nord-americane, de vineri până duminică. Cu Alec Baldwin, Bradley Cooper şi Emma Stone în rolurile principale, filmul prezintă povestea unui renumit contractor al armatei americane care revine în locurile în care a trăit cele mai mare succese din cariera sa militară. Bărbatul reînnoadă legătura cu o fostă mare dragoste, dar, în acelaşi timp, se îndrăgosteşte de supraveghetoarea lui.

Filmul horror "Poltergeist", cu Sam Rockwell şi Rosemarie DeWitt în distribuţie, s-a situat pe locul al zecelea, cu încasări de 2,8 milioane de dolari. Remake al filmului cu acelaşi titlu din 1982, filmul "Poltergeist" îl are ca protagonist pe Eric Bowen, un tată care după ce îşi pierde locul de muncă se mută împreună cu familia într-un oraş nou şi încearcă să croiască pentru aceasta un nou început. Totul decurge normal, până când fiica sa, Madison, este răpită, lucru ce îl face pe Eric să înţeleagă cât de importantă este pentru el familia, informează cinemagia.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO