Business Internaţional

Top trei subiecte în Wall Street Journal de astăzi

Top trei subiecte în Wall Street Journal de astăzi

Autor: Luciana Georgescu

28.08.2014, 09:44 318

Cele mai importante subiecte din Wall Street Journal de astăzi, 28 august

Rezervele internaţionale ale Argentinei încep să scadă punând presiune pe moneda naţională

Rezervele internaţionale ale Argentinei încep să se diminueze pe fondul intrării statului în default pentru a doua oară în ultimii aproape 13 ani, situaţie care pune presiune pe moneda naţională, peso, dar şi pe întreaga economie. Argentina a intrat în default pentru a doua oară, după ce planurile de redresare a situaţiei economice din ţară au eşuat, guvernul neputând să plătească sumele datorate creditorilor, printre care se află şi fondul american de hedging Elliott - cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea.

Judecătorii refuză solicitarea Apple de a interzice tabletele şi smartphone-urile Samsung în SUA

Un judecător federal a refuzat solicitarea companiei Apple de a interzice în SUA tabletele şi smartphone-urile Samsung care încalcă patentele producătorului american. Apple a cerut o hotărâre judecătorească permanentă de suspendare a unor produse Samsung, după ce un judecător a stabilit în mai că producătorul sud-coreană a încălcat trei patente Apple.

Serviciile oferite în Venezuela de liniile aeriene internaţionale, reduse la jumătate

Disputa dintre liniile aeriene internaţionale şi administraţia preşedintelui Nicolas Maduro, care a blocat bilete în valoarea de 3,8 miliarde de dolari, pentru a ţine sub control moneda naţională, a condus la înjumătăţirea serviciilor oferite de companii aeriene precum Delta Air Lines sau American Airlines comparativ cu luna ianuarie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO