Business Internaţional

Top trei subiecte în Wall Street Journal de astăzi

Top trei subiecte în Wall Street Journal de astăzi
10.12.2014, 10:28 322

Cele mai importante ştiri din ediţia Wall Street Journal de miercuri, 10 decembrie

Marina americană testează un nou laser pe ţinte ca aeronave fără pilot şi ambarcaţiuni mici în Golful Persic. Liderii militari de top din cadrul marinei susţin că laserul ar putea deveni un element fundamental de apărare pe noua generaţie de nave de razboi şi va oferi un potenţial major ca armă economică. Un singur impuls laser va putea doborî o dronă sau o ambarcaţiune de mici dimensiuni.

Anchetatori din cadrul Departamentului de Stat american au descoperit numeroase deficienţe de securitate în mai multe reprezentanţe diplomatice răspândite pe glob. La inspecţiile făcute s-au constatat deficienţe, printre care se numără abateri de la standardele de securitate, de proiectare şi construcţie.

Procurorii americani investighează angajaţi ai băncii Standard Chartered şi ar putea iniţia un proces împotriva unor oficiali dacă vor demonstra că banca a încălcat în 2012 termenii unor tranzacţii care implică Iran şi alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO