Business Internaţional

Topul celor mai bogate jucătoare de tenis din lume. Pe ce loc se află Simona Halep

Topul celor mai bogate jucătoare de tenis din lume. Pe...

Autor: Iulian Tenchiu

23.11.2019, 13:20 788

Celebra publicaţie Forbes a publicat lista celor mai bine plătite sportive din 2019, iar primele 10 locuri din acest clasament sunt ocupate de jucătoarele de tenis. Simona Halep, ocupă un loc de top în acest clasament, alături de Naomi Osaka şi Serena Williams.

În general, un turneu de tenis oferă generoase premii în bani câştigătorului, iar un bun exemplu în acest sens este turneul WTA de la Shenzen(China), care oferă finalistului un premiu în valoare de 4.75 milioane de dolari. Acesta este cea mai mare sumă de bani din istoria tenisului profesionist masculin şi feminin, care va fi acordată câştigătorului.

Cu toate acestea, starurile WTA, nu încasează atât de mulţi bani din sportul pe care îl  iubesc, pe cât o fac din parteneriatele pe care le încheie cu uriaşe branduri sportive aşa cum sunt Nike sau Adidas.

Top 10 cele mai bogate jucătoare de tenis ale lumii:

  1. Serena Williams

Deloc surprinzător, Serena Williams, una dintre cele mai sonore nume ale tenisului feminin profesionist şi a intrat în acest top cu o avere de 29.2 milioane de dolari, dintre care 25 de milioane provin din parteneriatele cu diferite branduri care şi-au pus amprenta asupra lumii sportului.

  1. Naomi Osaka

Ea este singura jucătoare chineză care a câştigat un turneu major de tenis şi totodată prima jucătoare asiatică care a reuşit să ocupe primul loc într-un turneu WTA. Osaka a acumulat o avere de aproximativ 24 milioane de dolari, 16 milioane provenind din partea sponsorilor şi 8,3 milioane de pe urma turneelor la care a participat

  1. Angelique Kerber

Jucătoarea cu origini germane a câştigat din tenis şi parteneriate 18 milioane de dolari, dintre care 6,5 milioane provin din colaborări cu Adidas, Generali, Rolex, Porsche şi Lavazza.

  1. Simona Halep

Cunoscuta româncă este singura jucătoare de tenis menţionată de Forbes, care a câştigat mai mult de pe urma competiţiilor la care a participat, decât de pe urma colaborărilor cu marile branduri. Ea a încasat 6,2 milioane de dolari din turnee şi 4 milioane de la companii precum Nike sau Mercedes-Benz.

  1. Sloane Stephens

Potrivit Forbes, contractul pe care această jucătoare americană l-a semnat cu Nike este unul dintre cele mai mari contracte din sport. Americanca se poate lăuda cu o avere estimată la 9,6 milioane de dolari dintre care 4,1 milioane vin din turnee, iar 5,5 din parteneriatele cu brandurile sportive.

  1. Caroline Wozniacki – 7,5 milioane de dolari
  2. Maria Sharapova – 6,3 milioane de dolari
  3. Karolina Pliskova – 6,1 milioane de dolari
  4. Elina Svitolina – 5,9 milioane de dolari
  5. Venus Williams – 5,9 milioane de dolari
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO