Business Internaţional

Topul celor mai căutaţi angajatori

Topul celor mai căutaţi angajatori

Autor: Ştefan Stan

27.10.2013, 13:34 757

LinkedIn a calculat topul celor mai râvnite companii de către angajaţi, clasament condus de cei doi rivali puternici din industria IT, Google şi Apple, scrie Business Insider.

Apple şi Google se află într-o competiţie strânsă, în condiţiile în care Androidul cucereşte din cota de piaţă a iOS-ului, dar profiturile Apple au crescut uşor.  

Când vine vorba de atras angajaţi, Google deţine primul loc, iar Apple ocupă poziţia imediat următoare, conform unei analize LinkedIn a celor mai ceruţi anagjatori. De asemenea, la satisfacţia angajaţilor, Google conduce de asemenea detaşat în competiţia cu Apple.

Topul celor mai căutate companii de angajatori, calculat de LinkedIn.

  1. Google
  2. Apple
  3. Unilever
  4. Procter & Gamble
  5. Microsoft
  6. Facebook
  7. Amazon
  8. PepsiCo
  9. Shell
  10. McKinsey & Co.

LinkedIn a calculat topul analizând peste 25 de miliarde conexiuni între membrii reţelei de socializare şi companii şi a comparat datele obţinute cu sondaje făcute pe un eşantion de câteva mii de utilizatori, pentru a determina scorurile companiei.

Conform Glasdoor, o companie care măsoară nivelul de satsifacţie al angajaţilor cu angajatorii, a listat Facebook pe locul 1. Google este poziţionată pe locul 6, iar Apple tocmai pe poziţia 34.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO