Business Internaţional

Topul celor mai mari importatori de alimente din lume. Rusia în primii cinci

Topul celor mai mari importatori de alimente din lume....

Autor: Luciana Georgescu

07.08.2014, 16:22 640

Decizia Rusiei de a impune o “interdicţie totală” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei va avea impact direct asupra stocului de alimente, ceea ce va conduce la inflaţie, urmând ca efectele finale să fie resimţite de consumatori, scrie Business Insider.

"Toate aceste măsuri nu sunt decât un răspuns la sancţiunile occidentale. Noi nu vrem o astfel de evoluţie a situaţiei. Nu există nimic pozitiv în sancţiuni", a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev.

Un analist de la Bloomberg, Maxime Sbaihi, a publicat pe contul lui de Twitter un graphic care prezintă cei mai mari cinci importatori de alimente din lume. Rusia ocupă poziţia a cincea în clasamentul întocmit de Organizaţia Mondială a Comerţului, cu o pondere de 3% în totalul importurilor de alimente din lume în 2012, adică 39 de miliarde de dolari.

Interdicţia anunţată joi de premierul rus se referă la carnea de vită, porc, pasăre şi peşte, precum şi la brânză, lapte, legume şi fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO