Business Internaţional

Topul celor mai proaste aeroporturi din 2019

Topul celor mai proaste aeroporturi din 2019

Autor: Iulian Tenchiu

19.05.2019, 11:05 920

Aeroporturile din SUA au primit un scor negativ din partea AirHelp, o companie specializată în drepturile călătorilor şi care poate solicita despăgubiri în cazul unor întârzieri sau anulări. Pe lista neagră a aeroporturilor se regăseşte inclusiv Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, scrie Bloomberg.

Aeroporturile sunt evaluate în funcţie de performanţa de timp, calitatea serviciilor oferite şi opţiunile pentru cumpărăturile care se pot efectua. Datele AirHelp deţine o bază de date şi 40.000 de sondaje de la pasageri, care au fost colectate din 40 de ţări diferite pe parcusul unui an.

Pe primele locuri ale aeroporturilor pozitiv evaluate se numără Aeroportul Internaţional Hamad din Doha, Aeroportul Internaţional Tokyo Haneda şi Aeroportul Internaţional din Atena, care au fost ocupat poziţii de top încă de la primele evaluări AirHelp începute in 2015.

Aglomerările continuă să rămână cea mai mare problemă cu care se confruntă aeroporturile, pentru că industria zborurilor se luptă cu creşterea rapidă a turismului global. Organizaţia Mondială de Turism estimează că turismul internaţional a înregistrat creşteri de 6%, adică în 2018 au zburat cu 1,4 miliarde de oameni mai mult decât în anii precedenţi.

Top 10 cele mai slabe aeroporturi din 2019.

  1. Aerportul Lisabona Portela, Portugalia
  2. Aeroportul Internaţional Kuwait, Kuwait
  3. Aeroportul Eindhoven, Olanda
  4. Aeroportul Internaţional Henri Coandă, România
  5. Aeroportul Internaţional Malta, Malta
  6. Aeroportul Manchester, Marea Britanie
  7. Aeroportul Paris Orly, Franţa
  8. Aeroportul Porto, Portugalia
  9. Aeroportul Billy Bishop Toronto City, Canada
  10. Aeroportul London Gatwick, Marea Britanie
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO