Business Internaţional

Topul mondial al ţărilor în funcţie de reputaţie. Ce loc ocupă România

Topul mondial al ţărilor în funcţie de reputaţie. Ce...

Autor: Gândul

14.08.2016, 10:06 1450

Reputaţia unei ţări e foarte greu de construit şi poate fi pierdută într-o singură clipă, avertizează cercetătorii Reputation Institute, cei care realizează în fiecare an raportul „Most Reputable Countries", clasamentul ţărilor în funcţie de reputaţia la nivel mondial.

În contextul geopolitic actual, limitele sunt cu atât mai fragile, iar statele îşi pot pierde credibilitatea la orice pas greşit. Totuşi, există unele ţări care au fost evaluate pozitiv la un nivel foarte înalt, pe primele locuri situându-se Suedia, Canada şi Elveţia. La polul opus, teritorii măcinate de conflicte armate sunt privite cu neîncredere şi sunt cotate ca având o reputaţie îndoielnică, printre ele Irak, Iran sau Pakistan. Nici România nu stă prea bine la capitolul reputaţie, pentru că, dintre toate cele 70 de state evaluate, s-a clasat abia pe locul 56, după Guatemala, Egipt sau Qatar.

Pe măsură ce evenimentele violente puse pe seama terorismului cauzează deservicii turismului din Turcia, şi în social media apar din ce în ce mai des imagini care reflectă acţiunile poliţiei din Statele Unite, violente şi, uneori, lipsite de orice explicaţie, reputaţia unei ţări nu a fost niciodată mai uşor de construit, dar şi mai uşor de distrus.

Acestea sunt concluziile unui studiu în cadrul căruia oamenii de ştiinţă au analizat 70 de ţări, luând în calcul toate aspectele care ar putea conta din punct de vedere internaţional, pe un eşantion de 48.000 de oameni.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO