Business Internaţional

Topul WSJ privind plăţile şi performanţele celor mai mari companii S&P 500: de la Tesla la GM, cât au câştigat directorii executivi în 2020

Topul WSJ privind plăţile şi performanţele celor mai...

Autor: Catalina Apostoiu

17.06.2021, 00:00 68

Media plăţilor a atins 13,4 mil. dolari pentru directorii executivi ai celor mai mari companii americane în 2020, stabilind un al cincilea record anual consecutiv într-un an în care companiile şi liderii acestora s-au luptat cu pandemia.

Majoritatea directorilor executivi ai companiilor incluse în indicatorul bursier ame­rican S&P 500 au beneficiat de majorări salariale de aproximativ 5% sau mai mult, rele­vă o analiză Wall Street Journal bazată pe datele MyLogIQ.

Fondatorul Paycom Software, Chad Richison, al cărui pachet de plăţi a fost evaluat la peste 200 mil. dolari, a fost cel mai bine plătit CEO din analiza WSJ.

Şapte directori executivi au beneficiat de pachete de plăţi de pes­te 50 mil. dolari anul trecut, comparativ cu doi în 2019. 24 directori executivi au primit sub 5 mil. dolari anul trecut, în scădere de la 28-33 în ultimii ani.

Cofondatorul Twitter Jack Dorsey a obţinut 1,4 mil. dolari. Cel mai slab plătit a fost Elon Musk, CEO-ul Tesla, unul dintre cei mai bogaţi executivi ai lumii. Acesta a raportat plăţi zero pe 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO