Business Internaţional

Tot mai multe vacanţe în China după ridicarea restricţiilor COVID

Tot mai multe vacanţe în China după ridicarea...

Autor: Laura Buciu

28.01.2023, 08:09 24

Numărul persoanelor care au călătorit în interiorul Chinei în timpul vacanţei de o săptămână de Anul Nou Lunar a crescut cu 74% faţă de anul trecut, după ce autorităţile au eliminat restricţiile COVID-19 care au înăbuşit călătoriile timp de trei ani, a anunţat presa, sâmbătă, potrivit Reuters.

Un număr estimat de 226 de milioane de călătorii interne au fost efectuate prin toate mijloacele, inclusiv cu avionul, în timpul săptămânii de sărbătoare care s-a încheiat vineri, a raportat televiziunea de stat CCTV, citând cifre guvernamentale.

Această cifră se compară cu aproximativ 130 de milioane de călătorii interne în timpul săptămânii de vacanţă de anul trecut, potrivit Ministerului Transporturilor.

În ultima vacanţă de Anul Nou Lunar înainte de apariţia noului coronavirus la sfârşitul anului 2019 în oraşul central Wuhan, au fost efectuate aproximativ 420 de milioane de călătorii interne.

În ceea ce priveşte călătoriile în străinătate, Administraţia Naţională pentru Imigrări (NIA) a declarat vineri că numărul călătoriilor transfrontaliere a crescut de peste două ori în primele şase zile de vacanţă - la un total de 2,39 milioane, în creştere cu 123,9% - comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În timpul vacanţei de Anul Nou Lunar din 2019, au fost efectuate în total 12,53 milioane de călătorii transfrontaliere, a anunţat agenţia de presă Xinhua.

Anul Nou Lunar este cea mai importantă sărbătoare a anului în China, când un număr uriaş de persoane care lucrează în oraşele de coastă prospere se îndreaptă spre oraşele şi satele lor natale pentru o reuniune de familie care are loc o dată pe an.

Însă, timp de trei ani, oamenilor li s-a spus să nu călătorească în timpul sărbătorii, cei care au insistat riscând să fie blocaţi brusc, să facă mai multe teste COVID, să fie puşi în carantină şi chiar să fie admonestaţi de unităţile lor de muncă.

China a renunţat la politica sa strictă „zero COVID” la începutul lunii decembrie, după proteste împotriva restricţiilor, permiţând oamenilor să călătorească şi virusului să se răspândească rapid în întreaga ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO