Business Internaţional

Toyota a recucerit de la GM titlul de cel mai mare producător auto al lumii

Toyota a recucerit de la GM titlul de cel mai mare...

Autor: Bogdan Cojocaru

28.01.2013, 11:59 507

Grupul nipon Toyota a devansat General Motors (GM) şi a recucerit titlul de cel mai mare producător auto al lumii cu vânzări record de 9,75 de milioane de autovehicule anul trecut, rezultat cu 23% mai mare decât cel din 2011, scrie The Wall Street Journal.

Producătorul auto american GM a livrat 9,29 milioane de autovehicule în 2012. Următorul clasat, grupul german Volkswagen – cel mai mare constructor auto al Europei, a vândut 9,07 milioane de unităţi.

Rezultatul Toyota include vânzările producătorului de maşini de dimensiuni reduse Daihastsu Motor şi pe cele ale constructorului de camioane Hino Motors. Grupul japonez a devenit numărul unu mondial în 2008, dar şi-a pierdut titlul trei ani mai târziu în lupta cu GM din cauza unor perturbări de producţie în urma cutremurului devastator care a lovit Japonia în primăvara anului 2011 şi a unor inundaţii în Tailanda.

Vânzările de anul trecut ale Toyota au fost impulsionate de popularitatea familiei de maşini cu propulsie hibridă Prius, a maşinilor sedan precum Camry şi SUV-urilor Lexus RX 350.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO