Business Internaţional

Toyota recheamă peste 360.000 de maşini în service, pentru probleme la racorduri

Toyota recheamă  peste 360.000 de maşini în service,...

Autor: Luiza Chiroiu

12.11.2014, 14:17 121

Producătorul japonez nu a primit plângeri în legătură cu accidente sau răniri cauzate de aceste defecţiuni, potrivit unui purtător de cuvânt al Toyota.

În Europa, Toyota recheamă 120.000 de automobile sedan Camry produse între martie 2011 şi august 2014, din cauza unor racorduri care ar fi putut să se strice pe parcursul transportului spre punctele de livrare. Posibila apariţie a acestui defect determină pierderea controlului asupra maşinii de către şofer.

De asemenea, aproximativ 60.000 de autovehicule vor fi rechemate în service în Statele Unite din cauza aceleiaşi probleme.

Reprezentanţii Toyota au precizat că producătorul va schimba respectivele racorduri, dacă este nevoie.

În Japonia, campania de rechemări vizează aproape 200.000 de autovehicule, din cauza unor defecte la alimentarea cu combustibil şi la sistemul de închidere a centurii de siguranţă.

În luna octombrie, Toyota a anunţat că recheamă 1,75 de milioane de automobile la nivel mondial, pentru a repara defecţiuni la sistemele de frânare şi alimentare cu combustibil. Modelele vizate atunci au fost Toyota Auris, Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy şi Corolla Rumion, precum şi unele modele ale mărcii Lexus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO