Business Internaţional

Toyota va construi o nouă fabrică de maşini electrice în China. Investiţia: 1,2 miliarde de dolari

Toyota va construi o nouă fabrică de maşini electrice...

Autor: Mihai Gongoroi

29.02.2020, 19:58 91

Japonezii de la Toyota plănuiesc să construiască, în oraşul chinez Tianjin, o nouă uzină ce va produce maşini electrice în parteneriat cu grupul local FAW, potrivit unui document citat de Reuters.

Valoarea investiţiei, realizată în regim joint-venture, se ridică la 1,22 miliarde de dolari. Noua uzină va avea o capacitate de producţie de 200.000 de noi vehicule electrice pe an, arată docomentul. Prin maşini electrice se înţelege atât maşini exclusiv pe baterii, cât şi hibride.

Toyota nu a comentat informaţia, însă a precizat că piaţa chineză este considerată de producătorul auto japonez drept una dintre cele mai importante la nivel global. Toyota a mai precizat că ia în considerare mai multe variante în China pentru a atinge nevoile de creştere a afacerii din această ţară.

Anul trecut, deşi vânzările auto din China au scăzut cu 8,2% în ansamblu, Toyota a vândut 1,62 milioane de autovehicule, în creştere cu 9% faţă de anul 2018.

Compania japoneză a mai început deja extinderea capacităţii de producţie la alte uzine din China pe care le operează în regim joint-venture cu alt partener chinez, grupul GAC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO